Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

dinsdag 19 mei 2015

Wind tegen stroom aan de R1

Vangstbericht van donderdag 14 mei 2015


Wat een weer!
Tussen de waaidagen door vonden we toch een dag die misschien te vissen was. Oostenwind draaiend naar NO 3 tot 4 Bft en toenemend naar de avond dat kon nog net. Spijtig dat het grootste deel van de dag de wind tegen de stroom staat maar we willen nog eens vissen. Zit er nog bot aan de R1? Afgesproken met Michel, aas van Leo en een plan om onder de kust te vissen, zoveel mogelijk beschut tegen de wind. Dat kon niet verkeerd gaan.














Om ongeveer 10.00 u lagen we voor anker aan de R1 op 4,5 m en het water was ondertussen 13,4 °c. We vingen onmiddellijk veel bot en schar en tussendoor kwam er ook een wijtingkje en een baarsje boven. Rond de middag verkast naar iets dieper water van 9,6 m om het laatste van de vloedstroom uit te vissen. Na het wegvallen van de stroom naar de R9 gevaren om aan de kering het afgaande tij met wapperlijnen op de baars te vissen op 11,7 m. Helaas geen baars gezien. Alleen enkele kleine wijtingen grepen onze zagers op de pennel-wapperlijn.


Aan de R9

zagers op de pennel wapperlijn

Uiteindelijk met regen afgesloten en moe maar voldaan weer huiswaarts gekeerd.

Het was toch een leuke dag.

Bedankt Michel.


Groeten van Wim

Volgers