Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

Diepvriesaas

Deze aassoorten zijn daarna zorgvuldig vacuüm verpakt in kleinere hoeveelheden. Het aas blijft zo lang in topvorm en is heel gemakkelijk in kleinere porties mee te nemen voor een visdag. De ideale manier om een voorraadje aas aan te leggen voor verschillende visdagen.
Klik hier voor voorraad en bestellingen (levering in overleg).


Heremietkreeft (verpakt per 5) 6 euro/pak
Uitstekend aas voor toonhaai, rog en zeebaars. Gebruik in zijn geheel.


Inktvis (verpakt per kg) 15 euro/kg
Een heel onderschat aas dat qua aantal niet de meeste vis zal opleveren, maar het formaat maakt alles goed. Heb je bijvoorbeeld last van krabbenvreterij aan je dure zagers tijdens het haaivissen, dan is dit een heel goed alternatief.
 
Sepia groot (zeekat) (verpakt per 2 a 3) 10 euro/pak
Stevig en goed geurend aas. Wordt in Engeland gebruikt in zijn geheel voor conger, kabeljauw en grotere soorten. Bij ons vooral goed te gebruiken in kleine stripjes om je zeepieren en tappen te 'pimpen' in het najaar. Taai en dus ideaal om te weerstaan aan de hongerige wijtinghordes die je zeepieren zo van je haak plukken.

Tappen (verpakt per 10) 6 euro/pak

Franse tappen, heel goed aas in de winterperiode en op de wrakken.

Oliën (250ml) 10 euro/verpakking
Deze oliën kun je gebruiken om je aas in te dippen (ca 30 minuten). Inspuiten kan ook met sommige aassoorten. Ook ideaal om te experimenteren bij het bewerken en invriezen van zeepieren en tappen:

makreel olie 
bluey olie 
inktvis olie 
zeepier olie 
krab olie 








Volgers