Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

maandag 25 mei 2015

Pinksterweekend...

Hey allemaal

Een lang weekend betekend voor velen onder ons vissen!!! Dit weekend trokken ook wij de zee op en we hebben dan ook weer wat te melden.

Op zondag stond er een clubwedstrijd van de Robbyfishers op het programma en er werd naar de Gootebank gevaren. Het weer was perfect en met niet al teveel stroming zou het er aangenaam vissen worden. Hoe belangrijk de stekkeuze is, bleek op het einde van de dag. De dagwinnaar op de beste boot had 92 maatse vissen, waarvan de meeste steenbolken waren. Tegenover de boot eerste op de slechtste boot, die er maar tien maatse kon vangen, is dat een heel groot verschil. Een putje, een geultje, een stukje ruwere grond, of een andere oneffenheid. Soms loont een beetje zoekwerk echt wel. Er werden overigens meer dan 10 vissoorten gevangen, iets waar de 'Goote' bekend voor staat. De zwaarste vis was een gul van net geen 2 kilo en verder werden er rode poon, pitvis, makreel, horsmakreel, wijting, steenbolk, schar, schol, zeedonderpad, tong en bot gevangen.


Kevin trok samen met Maxim de Voordelta in en ving aan de R1 weer de nodige mooie grote botten, enkele scharren, wat scholenbaars en een eerste horsmakreel. Op die ondiepe stek kwam ook de eerste toonhaai van dit seizoen boven voor Kevin. Op de paternoster beet er trouwens nog een mooie zeebaars aan, maar die werd verspeeld. Na de middag trokken ze het Westgat in en vonden hier heel veel schar, grote botten en wijting, maar het overgrote deel hiervan was te klein.

Verder vingen we hier en daar nog wat vangstberichten op: de tongvangsten trekken aan rond de Muur van Zeebrugge en op de Oosterschelde zwemt er heel veel zandspiering rond, hier komt de zeebaars zeker achteraan en zal dus de komende maand zeker meer gevangen gaan worden. Scharvangsten worden wat minder, maar er is zeker nog genoeg schar aanweizg. De geepvangsten blijven trekken een beetje aan maar het ziet ernaar uit dat het weer geen top geepseizoen gaat worden.

Enkele sfeerbeelden......












Groeten
Nico

Volgers