Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

woensdag 27 juni 2012

Stephane lust ze rauw ...


Vangstverslag van dinsdag 26-06-2012
Hallo beste vissers,

Als de wind gaat liggen, de zon schijnt en het tij goed staat moet er gevist worden. Snel even wat zagers en dobbers bijeen gescharreld en de Oosterschelde opgetrokken. Hopend op een baars een randje afgevist tijdens het keren van het tij. Met een dobber, een plug en een wapperlijn hopend op een beet van die geweldige sportvis.

Plotseling gebeurde er iets, het water begon te kolken, meeuwen te krijsen, en zowel de dobber als de plug namen een run. Baars?
Nee, onze mini-tonijn makreelmans was aan het jagen geslagen en viel alles aan wat eetbaar was. Schitterende vis die makreel! In scholen jaagt deze rover de aasvisjes op tegen de hellingen van diep naar ondiep om ze te vangen van onderen. Ondertussen duiken de meeuwen van boven neer om een aasvisje weg te pikken.

We hebben deze school goed kunnen bevissen door op het randje te driften met de boot en hebben er verschillende kunnen vangen. Na een mooie portie makreel rustig in de schemering binnengevaren.
Geen baars dus maar wel ongelooflijke makreel-fun en Stephane, mijn vismaat lust ze rauw!

Groeten,
Wim Delta 926

Volgers