Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 24 juni 2012

Voorstelling boek was een succes.

Vrijdag 22 juni 2012.

Een officiële voorstelling van ons eerste boek, "De Oosterschelde".
Vrijdag kwamen we aan bij Robbyfish en er stonden al enkele mannen te wachten op onze komst. Jos Herrijgers was wat vroeger gekomen omdat hij nog naar Zeeland terug moest rijden. Stilletjes aan kwamen er wat bekende gezichten binnen gewandeld en er heerste een gezellige drukte. Er werden heel wat boeken en kaarten aangekocht en de verschillende commentaren, die heel positief waren, deden ons deugd. Voor ons was het toch een sprong in het onbekende. Ook de redactie van hengelsportmagazine Beet kwam langs om ons boek en onze kaart te aanschouwen. Rob was zeer onder de indruk, vooral de frisse layout van het boek viel hem op.
Tijdens de hele avond werd er enorm veel over het vissen gesproken, er werden afspraken gemaakt en ervaringen uitgewisseld. In één woord, FANTASTISCH. Bedankt aan alle aanwezigen en aan alle leden van Robbyfish.

Rond 1900 uur stelde Robby de mannen van Keen Carp voor met een primeur. Het betrof een deegaas, ontwikkelt voor de zeevisser. Dit aas is gemaakt op basis van bloed en is al doeltreffend getest op zoetwatervissen als forel, karper en voorn. Hub Genders had voor de aanwezigen enkele testpotjes bij. Dit gaan we dus grondig in de praktijk testen en Hub onze bevindingen doorgeven. We houden jullie op de hoogte. Hub gaf ons te kennen dat alleen als het echt werkt, het product op de markt zou komen.
Hierna werd de winnaar van een vistrip ook nog getrokken uit de kopers van die avond. De winnaar van de volledig verzorgde vistrip is Jos Herrijgers geworden. We kijken er naar uit Jos. GEFELICITEERD!!!Groeten
Nico en Wim

enkele van de eerste commentaren:


Ik heb ondertussen mijn exemplaar van jullie boek ontvangen. In een woord: SUPER ! Proficiat het is een echt plezier om te lezen !! En krijgt een mooie plaats op mijn boekenschap, het verdiend eigenlijk een 'hardcover'.
TL


Absoluut interessant en leerzaam, hoop er zodoende wat meer kennis bij te krijgen, alhoewel ik al jaren op de schelde te vinden ben.
TB


Mooi weer om het boek van de kleine bootvisser van Nico en Wim nog eens door te lezen , is wel prachtige geschreven over die O zo mooie Oosterschelde, het idee om het over de verschillende visserij door het seizoen heel is geniaal je krijgt er als mooi weer zeebaars Visser gewoon eens zin in om een keertje op wat platte te gaan trekken of in het vroege voorjaar een haringetje te gaan vangen
heel leuk , echt genieten

PdJ

 Volgers