Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 3 juni 2012

Zon, vis, fuiken en zeilboten.


Vangstbericht van zaterdag 2-06-2012

Bij een windvoorspelling van 2-3 BF gaat er altijd een belletje rinkelen! Fishtime! Het is wel een noordoostenwindje die in de late namiddag zal aantrekken maar het beloofd wel een zonnige dag met hier en daar een wolkje. Gastvisser Peter had het vorige keer heel leuk gevonden en was onmiddellijk bereid om nog eens mee te gaan. Gewapend met de zagers die nog over waren van maandag konden we aan de slag.
Rond tien uur lagen we geankerd aan de “Katsehoek” op 10 m water om het opkomende tij af te vissen in de hoop enkele mooie gepen te kunnen haken. Het water is ondertussen 17,2 °C en dat begint dus aardig op te warmen. Met een schuivende dobbermontage enkele mooie gepen kunnen vangen waarvan de grootste 62 cm. De bodemvisserij leverde alleen een zeedonderpad op en spijtig genoeg geen gulletje gezien.Tijdens het keren van het tij in de richting van het Goesse Sas gevaren om daar het afgaand water af te vissen in de hoop enkele platvisjes te vangen. Voor de eerste maal ergens geankerd op 30 m tegen een talud en ook hier lagen er enkele boeien van fuiken (ik denk voor de kreeft). Op elke plaats waar je buiten de vaargeul komt en waar er een mooi talud is met obstakels die zorgen voor stroomnaden en vis … liggen ze. Na het vangen van enkele mooie scharren was het aas op en besloten we te stoppen. Hing mijn anker toch wel aan het touw van zo ’n fuik zeker!  Gelukkig het touw er af kunnen krijgen zonder beschadiging voor boot of fuiken en gelukkig kon Peter me bij mijn bretellen aan boord houden J!
Groeten
Wim & Peter

Volgers