Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 22 juli 2012

De eerste pijlstaartrog ...!


Vangstbericht van zondag 22-07-2012

Na enkele weken “pokkeweer” eindelijk een beetje visbaar zomerweer in zicht. Alle pluggen, shads en wapperlijnen ingepakt om de zeebaars te belagen. Vanuit de haven van Stavenisse het ruime sop op en het eerste randje afgevist met pluggen en kunstaas.
uitvaren in Stavenisse

Ondiep van 1 tot 5 meter met pluggen in stroomnaden boven zandplaten geprobeerd. Daar waar wat turbulentie in het water was had je helder en troebel water en hier hadden we enkele zeebaarzen achter onze makreelimitatiepluggen, ook geep zwom er achter. Spijtig maar geen aanbeet.
Daar waar meeuwen in het water doken ook geprobeerd met pluimpjes en pilkers maar weer geen succes. Nog een wrakje met pilkers afgevist, maar buiten een steenbolkje weer geen vis.
Heel onze dag in beeld, randje afvissen, wrakje en talud. Niet ver gevaren hoor.

We hadden het wel gehad en besloten met de wapperlijn op ca. 5 meter een talud te zoeken waar we tijdens het opkomende water op anker konden vissen. We gebruikten een wapperlijn met twee haken in de maat 1/0, ankerlood met klapankers 80-110 g. en als aas zagers. Een zevental zagers per keer.
Zagers aan een wapperlijn met twee haken, de pennel-montage.

Hiermee vingen we één zeer mooie pijlstaartrog van ca. 2 kg op 6,2 m diepte. Het water was 19,1 °C en inderdaad mooi “roggenweer”. We verspeelden er nog één door lijnbreuk … balen!

de roggenplek!Later vingen we nog een bot en een schol op deze plaats en visten zo onze zagers op. 
Moe, gebruind en dorstig binnen gevaren en nog een heerlijk pintje en bitterballetje onder de parasol van café “de kleine” verorberd.
Zaaaalig, wat een mooie dag!
Groeten
Wim & Nico
Volgers