Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 22 augustus 2021

Een grote glimlach ...

                                                                                                                 Vangstbericht van 21-08-2021

Beste Collegavissers,

Onze jeugd is onze toekomst en dat is de reden dat we ze ook graag leren vissen. Jong geleerd is oud gedaan ...



Geankerd aan de zeelandbrug

boven een talud

LEX de jonge visser

Vandaag met Lex (8 jaar) en Steven (zijn papa) een korte zeebaars-sessie aan de Zeelandbrug gevist.


Een drietal uurtjes van de laatste vloedstroom geankerd in de hoop een baarsje te vangen. De laatste maanden was deze visserij onzeker en moeilijk door het groen dat zich aan je vislijn vastzette. Dat viel gelukkig vandaag wel mee en we kregen toch enkele aanbeten en hebben een drietal baarsjes gevangen. De grootste was 34 cm. 




Grote glimlach

Enkele malen verkast met behulp van onze nieuwe ankerlier en dat is een geweldig snel en gemakkelijk systeem. Een echte aanrader als je een gemakkelijke manier zoekt om zonder zorgen je anker op te halen om een andere visstek te zoeken. Door de "drum" heb je geen zorgen met het touw dat anders in een bak  in de boot moet staan. Geen problemen met kluwen en knopen en een snellere manier om te ankeren bestaat er niet. Geen gevaar voor je vingers, gewoon op de knop drukken.


Onze drumwinch

We bedanken Steven en Lex voor de fijne vissessie en hopen dat we snel weer eens het water op kunnen.

groeten

Wim






Volgers