Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

donderdag 18 februari 2016

Waar zitten die gullen??

Hey allemaal

Tja, januari en februari zijn normaal niet de beste maanden om op het zeetje te vertoeven. Het weer en vooral de wind zorgden ervoor dat het bijna zo goed als onmogelijk was om een dagje op zee te gaan vissen. De visvangst valt in deze periode sommige jaren ook stil van zodra het kouder wordt. De watertemperatuur bleef echter hoog en de vis blijft dan ook langer hangen. Er zat dus wel voldoende vis in de Voordelta, Ooster- en Westerschelde en vooral de schar en wijting bleven lang in onze kustwateren hangen. Door deze massale aanwezigheid van schar en vooral wijting werden er opmerkelijk weinig gulletjes gesignaleerd, zelfs op de Westerschelde, waar het vorige jaren veel beter was. 
Kevin kon vorige week eindelijk een dagje de zee op en trok samen met Luc vanuit Colijnsplaat naar de Vlietepolder op om er een mooie dag te beleven. De wijtingen bleken al uit de kustwateren verdwenen te zijn en enkel de scharren bleven over. Aangezien Kevin en Luc een gulletje beoogden, trokken ze naar de Vlietepolder naar enkele stekjes van Luc op een diepte tussen 24 en 35 meter.
De visdag begon met echter in mineur. Bij het losmaken van de boot, schoof Luc op de spekgladde steiger in het water en kon zich gelukkig nog aan de steiger vastpakken. Hij hing tot zijn middel in het water en met een watertemperatuur van 6 graden, geen lachertje. Veel geluk gehad dus. Je mag er niet aan denken hoe dit kan aflopen. Hoofd stoten tijdens de val of als dit gebeurd als je alleen op de steiger bent. Er zijn er weinig die het doen, maar een reddingsvest óók op de steiger dragen is op zeker spelen.





Verder naar de visdag. Kevin en Luc konden wat scharren en steenbolken vangen. Een mooie wijting, maar de dag werd goed gemaakt toen ze beiden een kreeft konden vangen. Kevin ving ook nog één mini-gulletje en miste één ferme gullenbeet (ze zitten er dus wel degelijk!!). De best vangende onderlijnen waren gele plastieken afhouders, rode amnesia en haakjes maat vier met geel-groene parels.




Hopelijk krijgen we snel stijgende temperaturen en komt het voorjaar in zicht. Wij maken ons in elk geval al klaar om het voorjaar goed te starten vanuit Breskens. We horen de eerste berichten van vangsten van mooie gullen in de Westerscheldemonding. Zou het dan toch nog.....
We houden jullie op de hoogte.

Grtz

Nico en Wim

Volgers