Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

maandag 4 augustus 2014

Weekje vakantie....

Hey allemaal

Vorige week een weekje vrijaf gehad en zo gauw het weer het toeliet ben ik er dan ook op uit getrokken om enkele nieuwe stekken uit te proberen. Er is maar een klein probleempje, de visserij is momenteel heel wisselvallig.
Overdag maak je het meeste kans op een succesvolle dag als je je toelegt op toonhaai. Deze haaien blijven alom tegenwoordig in de Voordelta en lijken de andere vissoorten wel weg te dringen. Iets om in het oog te houden in de komende jaren, denk ik. Niet dat ik daar iets op tegen zal hebben, want het zijn geweldige sportvissen. Ondiep is er redelijk bot te vangen en als je je erop toelegt is er best wel een zeebaarsje te vangen. Makreel is zo goed als afwezig in de Voordelta en verder is er een industriële hoeveelheid kleine steenbolk gearriveerd in de monding van de Oosterschelde. Echte aasrovertjes zijn het die overdag de overhand hebben. Deze vormen dan weer een prooi voor de vele grote zeebaarzen die op de Oosterschelde rondzwemmen.
's Nachts neemt op bepaalde stekken de tong het hiervan over. Het moet echter goed donker zijn willen ze aan het azen gaan. Ik viste onder het strand van de Banjaard. In de geul die daar loopt en ving ik leuk tong, al zijn de aantallen niet zoals vorig jaar. In het diepere stuk van deze geul zit er best wel wat tong en als ze gaan azen loopt het wel lekker met soms doubletten ertussen. De aasperiodes zijn echter kort en onvoorspelbaar, maar dat is eigen aan tongvissen, niet? Het formaat is dan weer groter dan vorig seizoen, dus dat is ook weer leuk.
Hieronder wat sfeerbeelden van de voorbije visdagen.....










Augustus is de tongenmaand bij uitstek dus trek er gerust op uit als er zich een zachte zomernacht aankondigt. Probeer het ook eens in de nabijheid van een ondiep gelegen wrakje, hier zwemmen meestal de wat forsere exemplaren rond. Veel succes.

Grtz
Nico

Volgers