Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 23 september 2012

Septembertong met kriekbier.


Vangstbericht van vrijdagavond 21-09-2012:

Vrijdagavond nog eens met de ROLECA vanuit Colijnsplaat de Oosterschelde op. Schitterend windstille avond met een zacht temperatuurtje. Wat wil je nog meer!
Collegavisser met hetzelfde idee
Beetje toenemende wind
 
 
 
Een schitterende zonsondergang misschien en enkele tongetjes? Inderdaad, Roland wist haarfijn een taludje uit te kiezen in de buurt van de SVK5, niet ver van de haven, en we ankerden op een 20 m water. Nog even het einde van het opkomende water meegepakt en al direct een eerste tong.
mooie septembertong
laatste licht
 
schitterende zonsondergang
 
Met het afgaande water nog enkele tongetjes bij gevangen en toen de stroom fel doorzette iets ondieper gaan liggen op ca. 10 m. Rond middernacht terug binnen gevaren.

 
Wat het kriekbier betrof: ik wist niet dat kriek zo kon schuimen. Uiteindelijk is de ROLECA nu gedoopt en weer afgespoeld door een fikse regenbui in de haven.

Groeten.
Wim

Volgers