Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

dinsdag 4 september 2012

Zomerschol ... en piraten.


Dinsdag 4-09-2012
Van het goede weer gebruik gemaakt om de Oosterschelde onveilig te maken met Roland, de schipper van de Roleca die vorig weekend de eerste prijs wist binnen te halen van de wedstrijd te Colijnsplaat. Met de volgende wedstrijd vanuit Stavenisse in het achterhoofd enkele plaatsjes afgevist. Opvallend hoeveel professionele vissersboten die mooie Oosterschelde afslepen in de week! Het gebied aan de “zeelandbrug” en de “Hoek van Ouwerkerk” hebben ze weer mooi afgeborsteld. Dat beloofd voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag die in dat gebied zal doorgaan. Hiermee vraag ik echter aan alle twijfelaars om toch maar in te schrijven want de Belgen zijn blijkbaar met te weinig in aantal om een Nederland – BelgiĆ« Cup te vissen.


Over de vangst van vandaag kan ik echt niet stoefen, enkele kleine scharren, schollen en steenbolken gingen weer terug wegens onvoldoende lengte. Roland haalde echter wel een ouderwetse mooie schol naar boven van 40 cm. Knappe prestatie, het was al even geleden dat ik nog zo’ n mooie schol uit de Oosterschelde zag opduiken.Fiere visser Roland met zijn mooie schol.

Piratenboot
Deze haalt de 40 cm.

 

Groeten en hopelijk tot zaterdag.

Wim Bresseleers

Delta 926

Volgers