Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 9 april 2017

Volle bak ...

Vangstbericht van zaterdag 8 april 2017

Mooi weer in de westerscheldemonding, weinig wind zo'n 1 à 2 Bft.
Tijd om onze motor nog eens te starten en het sop op te gaan.
Kevin "the sharkslayer" was er klaar voor, vispak aan, nieuwe visstokken van Robby Fish, Portugees lood, botonderlijnen gemaakt, ...


Kevin is er klaar veur se

We hadden er zin in.
Het plan was om lekker op de voorjaarsvis te vissen, de visserij is vroeg dit jaar, wat normaal binnen enkele weken te vangen is wordt nu al volop gevangen. Een superdag met volle bakken vis.


eerste keer door de sluis dit jaar

Ondiep tegen de platen kan je grote platvissen vangen, bot en schar.
Iets dieper ook mooie wijtingen met kans op een baarsje en af en toe al een tongetje.
Leuke visserij met veel animo.

We ankerden in de "geul van de Walvisschstaart" op zo'n 7 à 8 m diepte. Hier volop vis en enkele grote botten, voor meer bot hadden we misschien nog ondieper moeten vissen op 4 à 5 m maar de afwisseling was leuk zo.

de stek in de geul

Uptide ingooien en de lijn strak trekken was de beste methode om mooie vissen te vangen, het zijn immers de grotere vissen die van de bodem komen als het wat harder stroomt.
Onze lijnen versiert met kralen en spinnerblaadjes om botten en andere rovers aan te trekken.
Opvallend was, wanneer ik een speciale attractor van kralen boven mijn lijn had geplaatst, dat ik een bot ving van 39 cm. Dat werkte!

extra kralen en spinnerblaadje gemonteerd boven de hoofdlijn

bot viel voor de kralen, 39 cm


Kevin zijn portugees ankerlood was ook top, zonder ankers goed vast op de bodem en gemakkelijk in te werpen, vist lekker.

mooie schar pakte de zager, haakje 4

dikke bot

mooie scharren

Portugees lood, ligt muurvast en gooit lekker uit

De keuze van kunststof of stalen afhouders was niet zo belangrijk, alles ving wel vis, er was genoeg daar beneden. Het was de kunst om de grotere er tussenuit te halen en dat lukte af en toe.

mooie montage

spinnerblad en kralen boven de haak


Als aas pieren en zagers, het maakte weinig verschil uit wat je gebruikte, al hadden de wijtingen wel een voorkeur voor de zeepier.

triplet wijting op de zeepier

zelf gerookte zalmforel


Het was een superdag met geweldig mooi weer in goed gezelschap en met het nodige culinaire gebeuren.
Bedankt Kevin en tot de volgende.

Groeten

Wim



Volgers