Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

maandag 24 april 2017

Eén tong maakt nog geen zomer, maar het begin is er...

Hey allemaalHier een verslagske van vandaag. Eerste plan was naar de R1 op bot maar er stond veel deining. Het was niet leuk varen. We gingen zeker niet ondiep liggen en samen met Paul besliste ik om aan de R5 te gaan liggen.  Daar lag juist een boot op men waypoint dus iets dichter en ondieper gaan liggen.
Daar een uur en half gevist om maar 1 aanbeet te krijgen, wel een mooie bot.

Dichter tegen de kant ging niet ivm de golven in zijkant boot. Het was niet te doen, pffff… Dan zijn we toch maar richting R7 gevaren en daar was het veeeeel rustiger liggen.Er zat wel een beetje vis maar niet erg dik tijdens de stroming. Bij het minderen van de stroming kwam het een festijn op gang, veuuuuuul vis maar wel kleine scharren. De meeste waren 22-24, te klein dus en de meeste gingen dan ook terug.

We vingen ook nog een tong en 7 scholenbaarsjes van 33-35 cm,  één schol en nog een bot. Er kwamen verschillende bootjes langs gevaren met de vraag of we iets hadden. Wij hadden gevist aan aan R9 en hadden één viske !!!!
Paul heeft eerste keer met de spreader gevist en heeft hier zen dag goed mee gemaakt super !!!
Bij het binnenvaren hebben we nog gesproken die met 5 vissers 67 maatse scharren hadden. De  grootste was 33 en dat was op de Oosterschelde. Ik wilde op de bot dejeu maar het viel tegen. We hebben uiteindelijk wel leuk gevangen. In de sluis was het bij iedereen hetzelfde verhaal: zoeken voor vis en veuuuuuuuul klein spul ...... Wat een verschil met de Westerschelde van 2 weken terug.  Daar zit enorm veel en grote vis tov in de Voordelta het momenteel sprokkelen is voor een portie mooie vis. Maar ja, da’s vissen he. Volgende keer ga ik zeker achter de botten aan in de Voordelta, maar dan moet die lastige noordenwind verdwijnen....


Kevin.

Volgers