Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zaterdag 29 april 2017

Kermis voor Colijn...

Hey allemaal


Al heel de week waren het weer goede vooruitzichten voor zaterdag en inderdaad, het werd topweer. Bijna geen wind en zon in onze snoet bij het uitvaren van de haven, zalig.  We gingen als een speer naar mijn stekje aan de Svc6. 

Wat een drukte daar, vanaf Colijnsplaat tot aan de Svc4 lag het vol boten blijkbaar een wedstrijd van Stavenisse vandaag. Ik was vandaag enkel met men zoontje en wou de hele dag echt genieten. Mijn plekske was jammer genoeg bezet,  dan maar iets verder geprobeerd tussen de 4 en de 6. 

Met afgaand water gaf bracht dit maar 5 maatse vissen op, wel allemaal  deftige vissen. Er dreef veel groen, afval, plastiek en stukken van netten, niet te doen!Bij het keren deed ik de spreader eraan. Deze werkte vandaag echter niet zoals anders en gaf weinig vis, grrr… Bij het keren van het tij was iedereen weg, yes, toch op men spot op 16 meter kunnen ankeren en yes,  gelijk vis daar. Zowel op pieren als op zagers vingen we.  We visten recht boven het talud en telkens gaf de diepste kant of onder de boot de meeste vis.Uiteindelijk hadden we enkele wijtingen en 25 mooie platvissen waaronder een mooie schol. 


Deze kwam met de laatste draai boven, dik 30 cm en dus top voor Oosterschelde !!!Wel nog een TIP voor wie in Colijnsplaat ligt of trailert: Bij het binnenvaren was Ms Desiree juist zijn opstappers aan het uitladen. De schipper gaf serieus gas met zijn schroeven en boegschroeven en daardoor was het als het ware onmogelijk om men boot te parkeren. Wat een duw in dat water, dat had ik niet voorzien! Dan maar even teruggevaren na een zwaar maneuver, bijna schade omdat ik stuurloos ronddreef.  Toen de rust was teruggekeerd, was terug normaal parkeren. Oef,  men steigertje is echt klote op dat moment, vanaf je in de box komt moet je volop in achteruit zo kort is het,  dat blijft altijd  spannend.

Kevin en Jazz

Volgers