Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zaterdag 18 mei 2013

Schol uit de fles!

Verslag van donderdag 16-05-2013
 
Op donderdag 16 mei met Kevin opnieuw naar het Westgat getrokken in de hoop schol te vangen. De Aisling van José en de Arvid uit Veere gingen samen met ons door de Roompotsluis de Noordzee op. Het was “hoog water” rond ca. 6.30 u en we ankerden om 9.00 u om het afgaande tij af te vissen. De weersvoorspelling was “bewolkt” ZW 2-1-2 draaiend naar het noorden en we hoopten op opklaringen. We ankerden in de buurt van de WG1 en het afgaande tij bracht op 13.1 m diepte enkel schar en enkele kleine wijtingen op. Helaas geen schol! De watertemperatuur was er ca. 11°C. Na een dik uur stond er wat meer stroom en werden de scharren groter, we vingen ze per twee en drie aan onze gele en rode kunststof afhouders voorzien van haak nr. 2. Het was opvallend dat de vis voorzichtig beet en bij het ophalen hadden we veel “lossers”.
Stek 1
stek 2
schol!
 




Om 11 uur zijn we wat dieper gaan liggen om meer stroom te hebben op zoek naar de schol. We hebben dan ook direct beet … schar! Ook hier bijten ze voorzichtig. Later verkassen we nog een derde keer op zoek naar schol. We proberen aan de WG2 en ankeren tegen een bultje een beetje ondieper op 8.5 m. Hier ook enkel schar.

stek 3

de fles!












Een beetje later trekt de noordenwind nog aan en besluiten we om terug naar de haven te varen. Een woelige terugvaart is ons deel door de aantrekkende noordenwind. Het was echter een superdag met veel vis en goed gezelschap. De enige “schol” was die uit de fles die Kevin meegebracht had, bedankt Kevin!

Groeten,

Wim & Kevin.

Volgers