Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zaterdag 25 augustus 2012

ROLECA uit Colijnsplaat


Vangstbericht van donderdag 23-08-2012

De Kleine Bootvisser te gast op de ROLECA, Delta 1004.

Naam van de boot
De Roleca in de haven Colijnsplaat
 
 
 
 
 
 
Deze week kreeg ik de kans om eens mee te gaan met de ROLECA. Een mooie Arvor 215 uitgerust met een Cummins MerCruiser Diesel  115HP. Een ruime boot met grote viskuip en kajuit. De kapitein is Roland Van Oevelen alias Delta 1004. Roland is bezeten van de hengelsport en wou nog eens een avondje op de tong gaan vissen. Zijn boot ligt in Colijnsplaat en wordt perfect onderhouden.


Roland houdt zijn hengels in het oog.
varen


De kuip

 
vissen


 
 
 
 


Het was rond 20.25 u hoog water en we konden nog even het laatste van de stroom afvissen aan de rode R22 boei op 17.2 m, hier stroomde het echter te hard voor tong en vingen we enkel de bekende steenbolkjes en wijtingen.

De zon zakt in de zee ...
En de zon zakt in de ...
 
De rode boei R22.
Met afgaand water kropen we in het hoekje aan de Roompothaven naast de gele boeienrij. Hier lagen we beschut en weg van al het andere vaarverkeer. We ankerden tegen een talud op 15 – 16 m om 21.05 u en het was wachten op tong. Toen het donker werd meldde de eerste tong zich. Ze zaten er dus toch! Ondertussen bleven de steenbolkjes en wijtingen aan de bel trekken. We vingen enkele mooie tongetjes en moesten spijtig genoeg om 12.30 u stoppen omdat het aas er door was.
 
Eén van de slibtongetjes
De stek.

 

Met een goed gevoel gingen we terug naar Colijnsplaat waar Roland zijn boot feilloos wist te parkeren aan de steiger. Roland vaart al drie jaar met deze Arvor en had vroeger een Shetland, hij is er zeer fier op en misschien krijg jij ook eens de kans om met hem mee te gaan. Andere vissers kunnen wel eens bij hem opstappen en als je interesse hebt neem dan contact op met dekleinebootvisser@gmail.com  . Bedankt Roland voor de fijne avondsessie!

Groeten,

Wim Bresseleers

Delta 926

Volgers