Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 19 augustus 2012

Rad van tong ...


Vangstbericht van vrijdagavond 17-08-2012:
Beste hengelvrienden,
Na enkele weken vakantie in Scandinaviƫ nog eens op onze mooie Oosterschelde gevist.
Mooie zonsondergang
Mooi weer en uiteindelijk een bladstille en gladde zee. Het water was lekker opgewarmd 21.3 °C. Echt tongenweertje dachten we en we scheurden met de Beekman 580 (voorzien van nieuw laagje anti-fouling) naar onze bekende tongenstek in “Het Keeten”. Geankerd in de buurt van stek 46 (zie stekkenkaart) om 18.29 u op 32.9 m. Afgaand water, 400 g. verse zagers van “Vriends Hengelsport” en een mooi weertje, we dachten laat de tong maar komen!
Die liet echter even op zich wachten. Stephane ving het eerste visje, een leuke zeedonderpad, een steenbolkje, een wijtingkje, … en zo ging dat even door. Heel de kraamkamer leeg gevist maar geen tong.

Een klein monstertje ...
Dan zijn we iets opgeschoven naar een 30 m water en weer een kleine wijting … maar dan een stevige droge klap op Stephane zijn hengel. Vis! Spannend! Voorzichtig ophalen en toch maar voor alle zekerheid het schepnet klaar gehouden.De tong van Stephane ...
Er kwam een mooie tong boven van 31 cm, hier kwamen we voor. Wat een mooi exemplaar. En wat een aanbeet! Verder nog enkele kleinere tongen, vele steenbolkjes, wijtingen en ander gespuis gezien maar geen enkele maatse tong meer. Volgende keer beter, ook dat is vissen!

Groeten
Wim

Volgers