Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

donderdag 23 augustus 2012

Kleurrijke visserij in Dover

Hey Allemaal

Gisteren nog eens dagje naar Dover geweest. eerst nog even getwijfeld aan het weer, maar uiteindelijk zou dit allemaal goed komen. We kregen gezelschap van onze Luxemburgse vrienden, Gilbert Zangerlé en zijn zoon. Eén keer per jaar maken zij de trip van meer dan 400 km enkel om een dagje te vissen vanuit Dover, en ik die dacht dat wij gek waren van vissen??

Zoals gewoonlijk vertrokken we in Antwerpen rond half vier naar Calais om daar de trein te nemen naar Folkestone. In Engeland was het bewolkt en rustig weer. In de haven aan boord gestapt bij Andy en we vertrokken dan ook spoedig. We zouden veel stroming krijgen tijdens de dag en op de heentrip deden we twee wrakken aan waar enkele gulletjes, steenbolken en horsmakrelen op gevangen werden. 


De vangende onderlijnen waren voorzien van hokkais. De gullen werden gevangen op een traag binnen geviste sidewinder, kleur zwart, aan een onderlijn van ca 2 meter lang. 

De stroming zette al snel door en werd te fel voor de diepte waar de wrakken liggen. 
We begonnen aan enkele driften over de Varne Ridge. De opzet was zoals gewoonlijk, een wapperlijn voorzien van haken maat 1 of 1/0, voorzien van enkele gele kralen. Enkelen visten ook met hokkai onderlijnen voorzien van stripjes inktvis. We vingen allerhande soorten vis, rode poon, Engelse poon, gulletjes, schol, schar, makreel en horsmakreel. 

We misten aanvankelijk heel wat beten. Door te veranderen naar een kleinere haaksoort met hierop een kunstgarnaal en een heel fijn stripje inktvis. De beten werden nu wel verzilverd en de daders bleken Engelse ponen te zijn. Die vingen we bijna allemaal op de onderste haak. 


Tijdens de kentering zijn we terug enkele wrakken gaan opzoeken. Weer dezelfde opzet als eerder. Nu kregen we meer aanbeten en konden enkele mooie kabeljauwen vangen tot 7 kilo. 




Ook leuke pollakken en enkele mooie zeekarpers kwamen van het wrak af.  De vangende kleur was nu een blauwe kleur, de zon was er nu al doorgekomen. Misschien was dat de reden? 


De meest speciale vangst deed Fons. 

Hij ving op hokkais een Lipvis van meer dan 2 kilo en 48 cm, zo'n kleurenpracht, echt mooi.  

Verder werden er op dit wrak ook hele grote steenbolken (40+) gevangen.  

De vloed zette echter al snel terug door en de beten op het wrak namen weer even snel af als ze begonnen waren.




De laatste uurtjes visten we terug op de Varne, waar we door de zeer felle stroming tot wel 500 gram lood moesten gebruiken om bodem te houden. Nu werden er enkel grotere vissen gevangen, Engelse ponen en gullen.  

Rond vier uur zijn we terug haven gevaren en konden onze terugreis aanvangen.  Rond 22 uur reden we Antwerpen binnen en kijken alweer uit naar onze volgende trip in september.

Grtz
Nico

Volgers