Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

vrijdag 27 juli 2012

Roll on the summer, Dover on the rocks....

Hey allemaal


Woensdag weer een dagje naar Dover geweest en volop genoten van het zomerse weertje. Het zou een afwisselend dagje worden met wat wrakjes, wat driften, .....
We begonnen met wat driften onderweg naar de Varne op wat wrakken. Er werd gevist met hokkais en redgills en sidewinders aan wapperlijnen. Hierop konden we enkele gullen en wat steenbolken vangen.Na een uurtje verder gevaren naar de Varne en hier visten we met wapperlijnen van ca 2 meter die voorzien werden van zeepieren en een stripje inktvis. Leuke visserij met soms driften van een half uur of langer. We vingen hier redelijk wat gulletjes tot 1.5 kilo. De beten kwamen zeer fel door. 


Af en toe kwamen er ook rode en Engelse ponen boven. Die vielen vooral voor de onderlijnen voorzien van wat gele kralen. Volgens de schipper begonnen de zeekarpers wat actiever te worden en die konden we dan ook vangen. 
We vingen ook wat mooie scharren en verdere bijvangsten waren pieterman en horsmakreel. Toen de stroming wat minderde gingen we ondieper liggen. Hier visten we verder met dezelfde lijnopzet, terwijl Andy, de schipper, probeerde om zandspiering te vangen. Er was enorm veel makreel in de buurt en die vingen we dan ook volop. De grootste was 41 cm.


Hier viste ik nog een tijdje met makreelstrip op een tweede haak in de hoop op een vroege tarbot. 


Die kon ik niet vangen, maar wel enkele mooie schollen en nog een zeekarper. 
Na een tijdje zijn we dan op de terugweg nog enkele wrakken gaan bevissen met de zandspieringen en kleinere makrelen. Zeebaars vingen we niet, maar het waren alweer wat mooiere gullen die de aasvissen gulzig namen. 


 Uiteindelijk met een goed gevoel en een leuke portie zomervis naar de haven teruggekeerd. 
Terug in de haven hebben we allemaal nog enkele krabben gekocht, ferme beesten daar zenne.
Volgende trip in augustus hopelijk weer zo'n weer,
grtz
Nico

Volgers