Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

dinsdag 1 mei 2012

Op zoek naar de eerste....

Hey allemaal

Twee dagen geen bootvissen, beide uitgewaait. Gisteren dan maar een kantsessie gedaan met als doel de eerste zeebaars van het seizoen te vangen. Verse mesheften konden we niet vinden en hebben het dan maar met zagertjes gedaan. Samen met Sven rond de middag naar Westkapelle gereden en daar een stekje gezocht iets voorbij de vuurtoren. Het was heel mooi weer en met de oostelijke wind hadden we die in de rug.Mijn oude pendelstokken nog eens van het rek gehaald en als onderlijn kozen we voor weggeklipte jojo-wapperlijnen. Haken 2/0 en een pennel rig op de 45/00 fluorocarbon haaklijn. Door de impact shield  krijg je je aas lekker ver weg, maar wat belangrijker is, het is intact, ook na krachtige worpen.


Op deze stek liggen veel stenen voor de de dijk en dat merkten we direct. Sven zijn eerste worp eindigde al op een hanger. Na een half uurtje vissen krijgen we de eerste beet, een mooie doorbuiger en slappe lijn. De dader bleek een net ondermaats gulletje te zijn.

Kort hierna nog een beet gemist en tijdens de kentering werd het stil. We hadden ook een geephengel bij en zijn hier dan mee aan de slag gegaan. Kort na de kentering werd het water helderder onder de kant en de eerste geep van het seizoen vergreep zich aan ons zalmstripje.


Of het toeval was of niet, maar ik had een beetje Bass Boost op het aas gespoten.In de toekomst gaan we dat zeker nog verder uitzoeken. Toen de stroming er weer in kwam, hebben we de strandhengels weer opgetuigd en hierna gebeurde er niets meer. De vloedstroom zette heel traag door en we besloten om naar een volgende stek te rijden, Neeltje Jans.


Na een bezoekje aan Kees in de frituur zijn we weer beginnen vissen De vloedstroom zat er hier al beter in en na een half uurtje vissen kregen we de eerste aanbeet, weer een ondermaats gulletje, voorzichtig teruggezet en kort hierop weer beet.

Het bleef zo een uurtje doorgaan en daarna werd de onderstroming op de stek te fel en werd het moeilijk om de onderlijn er terug uit te halen.

Een goed hulpmiddel op gladde dijkvoeten.

Geen eerste zeebaars vandaag, maar wel de eerste geep van het seizoen.
Net voor het donker groepeerden er een heleboel meeuwen zo'n tweehonderd meter uit de kant, zou de makreel al aan het optrekken zijn?
Wim lag vandaag op de Oosterschelde te vissen, maar hier was er nog geen geep te vangen. Als het weer zo aanhoudt, moet dit echter ook binnenkort lukken.

Nico

Volgers