Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 20 mei 2012

De eerste makreel van 2012 aan het Westgat en de ZBJ met Peter de scharspecialist.

Vangstbericht van zaterdag 19-05-2012
Het plan om te vissen aan het ”Westgat” of de “ZBJ-boei” zag Peter wel zitten en om zes uur ’s morgens stond ik aan zijn deur. Als de bliksem naar Stavenisse om de Suzuki buitenboordmotor eens stevig te laten ronken. De start van de “Deltawedstrijd” nog gezien maar helaas niet meegedaan.
Geankerd aan het Westgat op zo ’n 13,5 m om het laatste deel van het opkomende water te pakken. Hier vingen we ondermaatse schar en enkele kleine schollen. Enkele malen verschoven en bij het vallen van de stroom nog een mooie schar, één makreel en een kleine bot gevangen. De eerste makreel voor 2012 was een feit, mooie vissen toch die mini-geelvinners.
Het keren van het tij gebruikt om een beter plaatsje te zoeken en naar het ZBJ-gebied gevaren. Daar lag het vol bootjes dus dit beloofde veel vis! Op 12,9 m op een talud het anker laten zakken en de lijnen “uptide” ingeworpen. We vingen veel schar waaronder enkele mooie grote exemplaren en enkele kleine wijtingen.

Toen het aas op was met een goed gevulde frigobox teruggevaren met een rood hoofd en dito armen. Een mooie dag met zeer goed weer en toch een 80 km gevaren.
Moe, voldaan en met een goed kleurke nog een “terraske” gedaan aan café “De Kleine” te Stavenisse. Altijd gezellig.
De Film van deze dag: http://www.youtube.com/watch?v=t3vOejWWrWU

Groeten
Wim Delta 926

Volgers