Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 29 april 2012

Hey allemaal

Het blijft maar waaien. Dit weekeinde normaal wedstrijd met de Robbyfish vanuit Nieuwpoort. In de voormiddag gaven ze nog veel wind, die in de loop van de dag wel wat zou afzwakken. uiteindelijk is er beslist om niet te gaan. Op maandag normaal naar Dover voor een dagje driften op zeebaars, maar ook dat waait uit. Heel de week van te voren heb ik trouwens de voorspellingen gevolgd op de volgende sites. Het weer blijft moeilijk te voorspellen, maar deze sites geven een redelijk goed idee van wat er te verwachten is.


http://www.windfinder.com/forecasts/wind_benelux102.htm
http://www.windguru.cz/nl/index.php
http://www.meteomaastricht.nl/windbenelux.htm
http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/maritiem/marifoon.htmlVoor maandag zit de wind hier wel goed en heb ik wat zagers besteld om het een eerste keer te proberen op de zeebaars van de kant af. De eerste stek zal Westkapelle worden  en daarna zien we wel waar we eventueel nog naar uitwijken. De berichten zijn dat er al wat baarzen gevangen worden op de bodem en hopelijk hebben ze er morgen een beetje zin in. Wim gaat het op de Oosterschelde met de boot proberen.
Groeten
Nico

Volgers