Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zaterdag 17 maart 2012

Eindelijk nog eens een dagje Dover in het verschiet

Hey allemaal

Nu dinsdag een dagje naar Dover. De visserij trekt daar een beetje aan en vrijdag hadden ze nog 13 stekelroggen aan boord. Bijvangst nog niet veel bestaande uit doggies, wijting en steenbolk.
Het water wordt stilletjes aan weer helder en ik hoorde ook al geruchten dat de makreel al in de Thames monding gearriveerd is. Ook zou er veel kleine haring zitten. Dat verklaard de mindere vangst van kabeljauw op het vlakke, omdat deze de haring in hoger water moet opzoeken. Misschien ook al een eerste keer op drift over de Varne? Het is altijd een klein avontuur om de plas over te steken. Ik kijk ernaar uit.
Fingers crossed voor een mooi dagje. We houden jullie op de hoogte.

Groet
Nico

Volgers