Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

woensdag 21 maart 2012

Blonde rog van 24 pond voor Sven

Hey allemaal

Gisteren een dagje vanuit Dover gaan vissen. Het water was nog veel te troebel en koud om te gaan driften op de wrakken of riffen. Andy koos ervoor om op de rog te vissen. We voeren een eindje noordwaarts en ankerden op een 15 meter water. Als aas hadden we inktvis, haring, makreel en zandspiering. We visten met wapperlijnen van ca 1.2 meter, dikte 70/00 met daarop een pennelrig van sterke haken maat 3/0 of 4/0. Op de haken een mix van de verschillende aassoorten.


aas van de dag
We vingen redelijk snel al wat doggies en na een klein uurtje ving Nico de eerste stekelrog van de dag. De stroming werd stilletjes aan wat feller en opdat moment krijgt Sven een mooie beet en na een vijftal minuten kwam er een fantastische vis boven achter de boot, een blonde rog van 24 pond, die even later weer teruggezet wordt.
24 pond blonde rog
Even later krijgt Fons er een rog aan, maar deze lost op een vijftal meter van de boot. De knoop aan de wartel was gelost. Iets later krijgt Nico weer beet en haalt zijn tweede rog binnen. Tegelijkertijd bijt er nog een op zijn andere hengel en ook deze stekelrog komt binnenboord.
een double hookup voor Nico
Ook Leo vangt een stekelrog en die blijkt ook een beste te zijn, ca 12 pond.
12 pond stekelrog
Tijdens de kentering werden de wijting actief en af en toe vergrepen die zich aan het grote aas. Tijdens een halfuurtje heb ik erop gevist met een lichtere hengel en ving er verschillende doubletten aan. Er waren er enkele bij die beetsporen van doornhaai hadden en ik probeerde het dan ook een uurtje met een levende wijting als aasvis. Hier kreeg ik echter geen beet op, jammer. Ook Sven ving nog een stekelrog en na het terug komen van de vloedstroom vingen we enkel nog doggies. Tijdens het terug varen naar de haven zagen we nog een mooi beeld van de krijtrotsen die deels waren ingestort door de krachten van de natuur. Het was een groot stuk in het midden van de foto dat naar beneden was gekomen. Indrukwekkend.

Het was een mooie dag.

meer dan 130 jaar viservaring, nog steeds genietend van de hengelsport
Groeten
Nico

Volgers