Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zaterdag 24 maart 2012

24 maart, gullenvisserij

Hey allemaal

Vandaag vanuit Blankenberge gaan wedstrijden met de gezellige bende van RZC, Robbyfishclub. We wilden graag naar de Gootebank varen, het zeetje was perfect, maar de schippers vonden er teveel stroming voor staan. We zijn dan maar onder de kust gaan liggen en hoopten op enkele mooie gullen. Die zijn er ook gevangen, maar ze kwamen echt in vlagen.

Daarbij kwam nog dat de gullen de haak maar rustig namen en daarbij maar nipt gehaakt werden . Het gevolg was dat er verschillende vissen gelost werden tijdens de dril.


 De grootste van de dag was 5 kilo en er werd ook nog een exemplaar van 7,5 kilo gevangen op een van de andere boten. Bijvangsten waren enkele scharren en botten. Ook werden er al enkele mooie tongen gevangen, de zomer komt er dan toch aan. Lange stalen afhouders, stevige haken maat 1/0 en ver inwerpen waren de manier om ze aan de haak te krijgen. Als aas was vers het beste, zeepieren of tappen.
 Een enkele boot ging het ook nog wat noordelijker proberen (Scheur) en daar werden er redelijk wat botten gevangen.
Grtz
Nico

Volgers