Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

maandag 13 februari 2012

Eerste wedstrijd van het jaar

Hey allemaal

Gisteren een koud dagje op zee gehad. De eerste clubwedstrijd van RZC vanuit Blankenberge. De verwachtingen waren een enkele gul aangevuld met enkele scharren. Deze verwachtingen zijn uitgekomen.

Op mijn boot werden door 6 vissers, vijf gullen, twee botten en vijf scharren. De grootste was wel over drie kilogram, de andere waren gemiddeld anderhalve kilo. Merkwaardig was wel dat de gullen in twee korte periode gevangen werden. Als je dan 'de tram miste', kon je het schudden.
Fons met een leuke gul

Ik was zo iemand en moest tevreden zijn met één bot en eindigde hiermee als bootlaatste. Wat heb ik hiervan geleerd? Actief vissen bracht schar op.
Soms stevig drillen
Rik, bootwinnaar met een 3kilo+ gul

Wilde je gul vangen, moest je ankerlood gebruiken en goed beazen. ver van de boot inwerpen en geduld hebben. Belangrijk was dat de aaslijntjes lang waren en een wapperlijn was , hoorde ik zeggen, op de andere boten veruit favoriet.

Het hoogtepunt van de dag, een theeke met 'ne witte limonade', in 't café

Nu vrijdag naar Dover, hopelijk blijft de verwachting zoals ze nu is.
Nico

Volgers