Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zaterdag 18 februari 2012

Dagtrip naar Dover

Gisteren een eerste dagtrip naar Dover gemaakt en opgestapt bij onze vaste schipper, Andy. De weersvooruitzichten waren redelijk, alhoewel de wind in de zuidwesthoek zat. Die richting is een slechte wind voor Dover. De twee vorige weken van ijzige kou hebben ook in Dover een weerslag gehad op de watertemperatuur en die was gezakt naar ca 5graden. Donderdag heeft Andy een eerste trip op de stekelrog gedaan op de Goodwin Sands, maar kreeg hier echter geen enkel teken van leven. Op een tweede stek konden ze dan toch nog 6 gulletjes vangen.
Op vrijdag gingen we dus iets anders moeten verzinnen om wat vis te kunnen vangen. Andy koos voor dieper water en we ankerden op de rand van de Varne. Hopelijk zwom hier nog wat vis rond. Wel dat was wel zo, alleen waren het enkel hondshaaitjes die in ons aas geïnteresseerd waren. We zijn dan gaan varieren met het aas dat we voorhanden hadden, zijnde: haring, tappen, zeepieren, inktvis en cuttlefish (sepia). Niets mocht echter baten en de doggies bleven hinderlijk.


We visten met wapperlijnen met twee haken maat 3/0 of 4/0 en soms hingen hier twee doggies aan. Op die manier kreeg de andere vis geen kans om het aas te vinden.


Na een tweetal uurtjes verkasten we naar een stek waar het doel, blonde rog moest zijn. Echter weer vingen we de onvermijdelijke doggies. Na de middag zijn we dan afgezakt naar een stek dichter on de de kust en hier kon Sven toch nog een gulletje vangen, tussen de hier ook weer talrijk aanwezige doggies. Verder vingen we nog enkele kleine wijtingen en steenbolkjes.

De doggies die retour gingen hebben we toegefluisterd om het iets verder naar het Noorden te zoeken, voor onze eigen kusten. Want wat zouden we blij zijn dat we die taaie rakkertjes hier bij ons zo veelvuldig zouden vangen. Om vier uur zijn we dan terug naar de haven gevaren in een snel opkomende mist.
Groeten
Nico

Volgers