Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 26 februari 2012

Een moeilijke wintervisserij met Koen en Stijn.

Vangstbericht van zondag 26-02-2012:
Samen met Koen en Stijn enkele putjes en taluds afgevist op de Oosterschelde maar helaas weinig geluk gehad.
Eerst geankerd op 24,8 m aan de hoek van Ouwerkerk om het laatste van de stroom te pakken. De watertemperatuur is nog maar 3,6 °c dus de vis bijt op zijn winters, bijna niet dus. Aan de SVK boeien voor Colijnsplaat op 14,2 m en later op 16,5 m gelegen maar buiten een scharretje van 17 cm, een heremietkreeftje en enkele gemiste beten geen vis gezien.
Op de terugweg nog even in een geultje geprobeerd op 9,5 m water tussen de EV7 en EV8, waar we enkele mooie beten hadden, maar weer geen vis. Leuke dag in leuk gezelschap maar volgende keer hopen we op toch wat mooie vissen, weinig krabben … en veel zon.

gr
Wim Bresseleers

Volgers