Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 19 juli 2020

De aanhouder wint

Beste Collegavissers,

Vangstbericht van vrijdag 17 juli 2020.




We hadden een plan, steekzagers besteld, kunstaas ingeladen, stroomatlas bekeken, we zouden elk mooie baarzen gaan vangen.








De stroomatlas geeft aan waar en wanneer het stroomt op een bepaalde plaats, logisch toch!
Zie ook het tweede boek “De Voordelta” p 9, daar vind je wat uitleg hierover.

We zouden eerst de Voordelta opvaren en aan de hompels ankeren om een baars te vangen, hier hadden we nog voldoende stroom. Daarna zouden naar de kop van Schouwen varen om te ankeren tegen het gebied “De Bollen van het nieuwe zand “.

Als we dan nog zin hadden misschien nog wat proberen aan de Zeelandbrug en enkele ondiepe stekken op de Oosterschelde.

We ankerden op enkele meters water aan de hompels en gebruikten een wapperlijn van 1.5 m met een Pennelmontage. Op de twee haken een dikke steekzager.
Bij de eerste worp gelijk twee baarzen op de pennel! Hoe doe je dat? Het beloofde een topdag te worden! Twee weliswaar onder de minimum maat en teruggezet.





Een beetje later vangt Nico een maatse baars op een plug, op licht materiaal top!



Verder bleef het echter rustig, de zee werd kalm en de vangst bleef uit.
Dan maar naar de volgende stek. Hier een makreel op de shad gevangen... vreemd.
Daar echter ook rustig en maar één beet zonder resultaat.








Op de Oosterschelde nog wat geprobeerd met pluggen en pilkers en nog twee blauwe makrelen en een horsmakreel kunnen vangen.

Dan geankerd met eb aan de Zeelandbrug op 9 m en met de wapperlijn een mooie baars van 55 cm kunnen vangen, nog één onder de maat en dat was het dan.











Verder dus topweer, geen wind en lekker gevist.
Bedankt Nico voor de fijne dag. Met een rode uitgewaaide kop binnen gevaren met de schemering.

Groeten

Wim & Nico


Volgers