Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 22 mei 2016

Vis in overvloed....

Hey allemaal



 Zaterdag ondanks de verwachtte wind, toch een dagje gaan vissen samen met Leo, die zoals gewoonlijk weer voor topaas zorgde. 


Mijn doel was om aan de R1 te gaan, maar de golfslag was voorbij de R5 toch iets te veel en ik besloot om mijn stekje aan de R5 op te zoeken. Hier lag het echter vol boten, waarschijnlijk een deel Deltavissers die aan de wedstrijd meededen.


Na een beetje zoeken toch een plekje op de juiste diepte kunnen vinden.
Er zat vis zat, schar, bot en wijting, maar de scharren waren meestal aan de kleine kant. De spreader ving vooral in het begin heel goed, is toch echt een toppertje als de stroming niet te fel is!





Het heeft echter geen zin om een kinderschool boven te halen, je aas mindert zienderogen en je wordt er bepaald niet blij van en we besloten om te verkassen naar een stek aan de R9. Een stekje waar ik eerder al leuk vis ving: mooie gul, schar, wijting, tong en zeebaars. Die twee laatste waren ons doel maar ook hier zat het vergeven van de kleine vis.







Niet normaal hoeveel vis er momenteel zit...Al snel beslisten we om een derde stekje op te zoeken. Hier zat beduidend minder kleine vis en konden we hier, vooral toen de stroming wat afnam, mooie vissen vangen op zagers, schar, wijting en ook enkele mooie schollen die voor een leuke dril zorgden.








Terug in de haven zakten we af naar eetcafé 'De Vismijn', topservice en lekker eten voor een zacht prijsje.






Een mooi einde van een superleuke dag met Leo. Tot de volgende.

Groeten
Kevin.

Volgers