Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

maandag 9 mei 2016

Dagje Voordelta voor Kevin

Hey allemaal

Vandaag toch nog beslist om met men boot weg te gaan met Maximus. Ondanks dat er veel wind voorspeld werd, 4-5 oost zuid- oost, lag de zee erbij als een spiegel. Leo stond ons al op te wachten met weeral topaas ! Deze keer hadden we pieren , steekzagers en zoute besteld . 

Aangezien de zee meeviel zijn we naar buiten gevaren en kozen we, met het springtij in ons achterhoofd, voor een ondiepe stek aan de R1 op een 4 a 5 meter.

Tijdens de heenvaart nam de wind al toe en stond pal tegen de stroom in. We kregen dus af en toe serieuze golven maar we gingen door. Aan de R1 zouden we redelijk goed kunnen liggen. We zouden ook blijven vissen tot we met de eb weer terug zouden kunnen varen over een vlakker zeetje.
Door de felle wind bleef de boot wel van links naar rechts gaan ipv mooi op de stroom te liggen. Het was alles behalve makkelijk vissen. Ik besloot om met de spreader onder de boot te vissen en dat bleek de juiste keuze te zijn! Continu tripletten kunnen vangen: matten van botten, wijting en schar. Eerst waren de pieren het beste en vingen we niets op de zagers. 



Met de zoute pieren vingen we schar en later op de zagers was het wijting. Het viel ons op dat we gedurende een uurtje heel veel ondermaatse vissen vingen, dat was waarschijnlijk het uur dat de kinderschool uit was! Na dit klein spul konden we de rest van de dag weer allemaal mooi tot zeer mooi formaat vissen vangen. Maximus wilde zen eerste zeebaars vangen van het seizoen vangen. Hij ving er 3 waarvan 2 op de zagers met lepeltje ervoor en 1 op de pier met gele afhouders. Ze komen er dus zeker aan!


In het totaal -tig vissen kunnen vangen, waaronder veel bot en schar. Verder was het wijting en zeebaars. We hebben zeker evenveel ondermaatse als maatse vissen gevangen. Het was dus zeker een drukke dag.

De terugvaart verliep heel goed en zo merkten we nog maar eens hoe een zee kan veranderen door het keren van het getij.


Grtz
Kevin


Volgers