Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

vrijdag 6 mei 2016

Wijtingen, zagers en rode afhouders


Vangstbericht van zondag  1 mei 2016

Op het laatste nippertje gaven ze beter weer voor zondag 1 mei en kon er gevist worden. Noordoostenwind 2 à 3 Bft en een mooi afgaand tij een hele namiddag met niet te veel stroom. Dat was voor Ton een buitenkansje om nog eens mee het water onveilig te maken vanuit Breskens.

De laatste vangstberichten waren echter niet geweldig, het kon alle kanten op. De bloei in het water en vissoorten van alle seizoenen … We wilden niet te ver varen en ons geluk nog eens proberen aan de SS6 boei om er de laatste gulletjes op te zoeken.
 

We ankerden op een 15 m diepte en probeerden met stalen en kunststof afhouders. Als aas hadden we pieren, zagers en messchelpen. Opvallend waren de betere vangsten op de rode MKS afhouder haak 4 beaasd met zagers. Hierop heb ik vele mooie wijtingen kunnen vangen. Misschien beginnen de zagers te lopen en lokt de rode kleur een reactie uit? Wie zal het zeggen, vissen is geen exacte wetenschap.








 
Even dacht Ton dat ik overboord zou gaan met al die wijtingen en heeft hij voor alle zekerheid een lijntje gelegd haha

Ton stond zijn mannetje en samen wisten we een mooie klus wijting te vangen, bijna allemaal aan de maat en verschillende van ca. 35 cm lang. Leuke visserij in goed gezelschap en in T-shirt. Een geslaagde dag! Bedankt Ton.

Groeten

Wim

Volgers