Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 13 maart 2016

Waar is de borstel?

Visverslag van zaterdag 12 maart 2016

Het beloofde een schitterende dag te worden met zon en weinig wind. Zo ééntje waar we al lang op zaten te wachten. En inderdaad, dat werd het.
Een dag voor springtij zochten we naar een ondiepe stek waar we hoopten op een matige stroming, afgaand water en een oostenwind, wind met de stroom mee, ideaal! We kozen voor een stek voor de kust van “Cletemspolder” vlakbij de kardinaal boei “Steen”. Ton en Koen gingen mee, lekker gezellig met zen drieën. We ankerden op 8,3 m in de hoop een gulletje te vangen, hiervoor hadden we echte gulonderlijnen gemaakt met stalen afhouders, haaklijn ca. 9 kg en haak 3/0. Stevig materiaal, al of niet verzwaard met loodjes en hier en daar een kraal.


Voor Kruishoofd en Cletemspolder onder de kust
 
Als aas verse pieren en verse messchelpen, voor de gul moet je goed beazen.
De eerste vis was een magere bot die viel voor een grote haak 3/0 versierd met … gele en rode kralen, typisch. Hierna ving Koen een tong van 27 cm, ook op die grote haak, bizar. Dan was het de beurt aan Ton met een kleine wijting, hmmm, geen gul. Er volgde nog een mooie tong, nog groter dan de eerste en weer met gul-allures. Maar nog steeds geen gul, zucht. Toen viel de stroom bijna weg en met het ophalen van de hengels nog een mooie schar. We besloten het wat dieper te proberen in de hoop daar de laatste afgaande stroom te hebben en ankerden op 15 m diepte in de buurt van een wrak of stenen tegen de kardinaalboei “Steen”. We ankerden zodanig dat we met opkomend water voor het wrak zouden komen te liggen. Bij het keren liet ik de boot nog wat richting wrak gaan en vissen maar. Onze gulonderlijnen wierpen we up-tide tegen de stroom in zodat ze in de buurt van het wrak zouden liggen.
botje viel voor de kralen

tong met gul-allures
 



schar


Toen Ton vroeg “Waar is de borstel” gebeurde het … GUL. Een mooie beet en Ton zijn hengel stond zo krom als een hoepel, pompen en schudden, wat een plezier. Ton ving warempel een gul van 50 cm, niet slecht voor de eerste. Wat later ving Koen nog een … bot. Ook ik vang nog een bot maar geen gul. Koen krijgt hier nog een paar dikke beten maar kan ze niet verzilveren, wel vangt hij nog een stuk of drie ondermaatse gulletjes, die zwemmen weer natuurlijk.
Ton zijn gulletje van 50 cm




Koen zijn gulletje van 40 cm

 



Op tijd anker gelicht en teruggevaren naar de haven, het was een mooie dag, enkele mooie vissen en gevist in T-shirt. Een dag om nooit te vergeten, bedankt Ton en Koen.
Groeten
Wim

Volgers