Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

dinsdag 22 maart 2016

Verjaardagsgul


Vangstbericht van zondag 20 maart 2016

Na positieve berichten van goede gulvangsten in de buurt van de spijkerplaat besloten Kevin en ik ook onze kans te wagen. We zochten een randje van een put op en ankerden hier op 13 m, het was ondertussen al 9.30 u en het water was goed aan het opkomen. De temperatuur van het zeewater was slechts 6,4 °c en vol hoop stuurden we onze haken naar de bodem.


 
 
 
Ik begon volop op gul te vissen met grotere haken maat 3/0 goed beaasd met pieren en messchelpen. De afhouders in staal, sterk en goed bodemhoudend. Kevin gebruikte kunststof onderlijnen met wat meer kralenwerk en kleinere haken.

De eerste vis voor mij, een schar met gul-allures haha. Hierna was Kevin meermaals aan de beurt met mooie wijtingen van ca. 30 cm en ook enkele scharren. Ondertussen begon de vloed goed te lopen en rond 11.30 u kreeg ik daar eindelijk een ferme beet. Zou dat dan eindelijk …?






ondermaatse wijtingen zwemmen weer
 
 Na een stevige worsteling met vis en lood tegen de krachtige stroming konden we eindelijk een mooie gul landen van 55 cm. “Verjaardagsgul” zei Kevin, “zie je wel, Ik had het toch gezegd”.

mooie verjaardagsgul van 55 cm



Om 13.00 u begint de stroming weg te vallen en zoeken we een diepere put op, het is even wachten tot het weer stroomt en ondertussen trekt de wind nog aan. We vangen nog wel wat wijting maar besluiten uiteindelijk toch maar binnen te varen. Het was een geslaagde dag, toch een mooie gul kunnen vangen.
 
tweede stekkie
 
nog meer bootjes


bootje dat er met Kevin zijn onderlijn vandoor ging, iets te dicht gekomen, niet erg maar toch een les

 
Nog eens ferm bedankt voor het leuke gezelschap aan boord!
Bedankt Kevin.
Groeten
Wim
 

Volgers