Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

dinsdag 3 juni 2014

Baars en bot aan de Domburgse palen.


Vangstbericht van zondag 1-06-2014

Spijtig konden we (wegens verplichtingen) zondag 1 juni de viswedstrijd van onze geliefde club niet mee vissen. Hopelijk komt dat er later nog van. We konden wel enkele uurtjes in de namiddag weg en besloten om een korte vissessie te doen. Tijdens het opkomende tij hebben we, ondiep aan de palenrijen van de Domburgse stranden, de zeebaars belaagd.

de paalhoofden
Gewapend met wapperlijnen en zagers ankerden we op 2,1 m tussen de palenrijen en wierpen onze lijnen uit. Ik had even een flash-back van de vroegere strandsessies, we zaten wel erg dicht tegen het strand aan! Maar in tegenstelling tot vroeger konden we nu onze onderlijn tot tegen de paalhoofden werpen en hopelijk bracht dit een baars.

Het was Kevin die na een tweetal uurtjes een mooie scholenbaars wist te landen van 39 cm. Even later kwam er nog een bot van 34 cm boven die zich op onze zagers  had gestort.
Baarsje van Kevin
mooie bot

Niet veel, maar toch bewezen dat er aan de stranden en specifiek rond de palen bot en zeebaars zit!

Een leuke namiddag in goed gezelschap met het zonnetje op ons bolletje.

Groeten.

Wim








Volgers