Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

maandag 9 juni 2014

Hompelhaaien


Vangstbericht van zondag 8-06-2014
Het is haaientijd en we hadden er, enkele weken geleden, al gevangen in vergeten gebied aan de rode boeien van “de Oude Roompot”. Aangezien haaien tegen veel stroom kunnen en in de geulen van de voordelta op zoek gaan naar voedsel, wilden we het ook eens proberen in de geul van “de Hompels”. Deze geul ligt tussen de groene OR 7 en OR 9 en loopt westelijk tussen twee hardere platen die ze “de Hompels” noemen. Hier hadden we ook kans op een zeebaars en we visten dus met wapperlijnen waardoor we kans hadden om beide soorten te vangen.


mooi zomerzicht vanop de hompels
We ankerden op 11,9 m diepte om 13.58 u en het water was 17.4 °C. Ons aas waren zagers en we namen één grote of twee kleine op een pennel-montage. Om 14.54 u hadden we één bot van 34 cm en één haai van 83 cm op de wapperlijn. Om 15.33 u ving ik een tweede kleinere haai van 50 cm en 10 minuten later ving Kevin ook een haaitje van 53 cm op de verzwaarde paternosterlijn. We verkasten nog enkele keren ondiep in de hoop op nog een baarsje maar dat is niet gelukt.
bot op de wapper
mooi glad haaitje
glad haaitje
Moe en voldaan nog een frietje met kibbeling gegeten in frituur “de helling” in gezelschap van Koen De Bièvre en zijn vismaat die ook op haaienvangst waren geweest.

Zo weer een haaienstek rijker en met een goed “touchke de soleil “ voldaan naar huis.
voorbijrazende Koen

Bedankt Kevin voor de aangename dag!

Groeten

Wim Bresseleers





Volgers