Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

maandag 24 maart 2014

De Regenboog van de R22


Vangstbericht van zondag 23-03-2014

Beste vrienden, 

Zondag even in de namiddag met Kevin een gedeeltelijk opkomend tij gevist. Door de aanhoudende W/NW 4-5 Bft hebben we gekozen voor een korte vissessie op de Oosterschelde. Pieren besteld bij Dixhoorn en gaan met die banaan.
De boei R22









Het was noodzakelijk om te vissen met wind en stroom in dezelfde richting, anders zou het onmogelijk worden. Het plan was om bij het vallen van de stroom de Vlietepolder (stek 14-17 van onze stekkenkaart) al driftend af te vissen in de hoop een gulletje te verschalken en later als de stroom begon te lopen een mooi talud te zoeken voor platvis en gul.

De wind stond ideaal voor het driften over de Vlietepolder, maar na enkele driften werd het duidelijk, geen gul liet zich vangen. Toch kregen we enkele beten maar om een af andere reden geen hanger.


Toen het lichtjes begon te stromen hebben we een stek gezocht tegen het talud in de buurt van de rode boei R22. We ankerden op 19 m op de rand van de vaargeul en hoopten op een gul of een platte. Het water was rond de 9 °C en dus nog iets te koud. Toch kregen we herhaaldelijk een scharretje aan de lijn waar iets meer dan de helft toch boven de maat ging. Kevin ving op zijn lijn versierd met kralen en lepeltje een mooie bot.
Er kwamen wat regenwolken en we besloten om tijdig te stoppen. Het aas was zo goed als op en we hadden toch wat visjes. Eindbalans: 12 maatse scharren en één bot. We gooiden zeker een 10-tal scharren terug wegens te klein en ook een klein gulletje ging terug. Niet slecht voor 3 uurtjes vissen! Het begin van het opkomende tij was het beste en misschien hadden we aan het einde van de stroming nog andere vis gevangen maar ja … het was goed zo.

Met nog een mooie regenboog en enkele schitterende regenwolken afgesloten in goed gezelschap en met veel plezier lekker uitgewaaid.

Nog enkele weken en de temperatuur van het zeewater zal zover opwarmen dat onze zuidelijke vrienden zoals geep, makreel en zeebaars weer opduiken. Veel vis-plezier aan allen en bedankt Kevin voor de leuke dag.

Groeten

Wim Bresseleers

Volgers