Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

vrijdag 26 juni 2020

Nachtvisserij nog niet echt top of was het de oostenwind?

Op zoek naar nieuwe avonturen




Hey allemaal





laatste vloedstroom en wachten op die verlossende run
Met het warme weer van de afgelopen dagen was het 's nachts heerlijk toeven op t zeetje. De eerste tongensessie van dit seizoen zit er dan ook al weer op. Dinsdagnacht samen met Ronny in de late namiddag vertrokken uit Colijnsplaat. We zouden de avond vissen op zeebaars en als het donker werd een tongenplekje opzoeken.













eerste stek van de dag



Als aas hadden we kweekzagers, steekzagers en krabben bij. Op de eerste stek was het eigenlijk direct prijs met onze wapperlijn-systemen, felle aanbeten volgenden elkaar op maar kwamen keer op keer van toonhaaien. Die rakkers zitten momenteel echt overal, we lagen op 5 meter water en daar verwachtten we ze gewoon niet. Dat maakte de sport er niet minder om, zeg maar gewoon
genieten van deze sportvissen. De zeebaars echter schitterde door afwezigheid en toen er dan ook nog eens veel zeewier voorbij kwam
drijven was de pret snel over.




We verkasten naar een ondiep plaatje in de buurt van het Caisson. Hier konden we alleen maar een scholenbaarsje vangen in de volle ebstroom. Nog voor de stroming een beetje temperde (springtij) moesten we al verkassen om ons tongenstekje op te zoeken.

Missie geslaagd, LOL...


Verzwaarde onderlijnen eraan, plastiek afhouders, haakjes 4 en 6, lichtjes op de toppen, extra truitje en we waren er klaar voor. Nog voor het echt donker was kon Ronny de eerste tong van t seizoen vangen. Dat gaf ons wel moed, want meestal moet het echt donker zijn om de tongen aan het azen te krijgen hier in de Voordelta.

The smile says it all!






Regelmatig wat beetjes, enkele missers, een bot, een scholletje enkele tongen en dan nog wat kleine toonhaaien zorgden voor regelmatige actie. De grote hoop was het zeker niet, maar ik heb het toch al stiller geweten ook. Het formaat van de tongen was niet groot, hopelijk worden ze, naarmate het seizoen vordert, snel groter. Oostenwind met opkomend tij was niet de beste combinatie. De boot blijft dan lang tussen wind en stroming zwalpen hetgeen de visserij er niet makkelijker op maakt, zal ik maar zeggen.



Grtz
Nico






Volgers