Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

vrijdag 30 augustus 2019

Zeebaars en zon in overvloed

Hey allemaal



Het ziet er naar uit dat de genomen maatregel, de zeebaarsbeperkingen, zijn vruchten afwerpt. In het voorjaar, tijdens de voorjaarstrek die de laatste jaren vooral langs de Belgische kust loopt, kwamen er al heel veel zeebaarzen voor zoals in de vorige jaren. De vangstbeperking zorgde er toch voor dat er heel wat mooie zeebaarzen teruggezet werden door de sportvissers. Al deze baars kon dus verder optrekken richting Nederlandse kustwateren. Daarbovenop zorgt het warme weer voor een verlengd seizoen en een opmerkelijk betere zeebaarsstand waar de sportvissers gretig gebruik van maken langsheen onze kusten.
In onze Voordelta is dit niet anders en ook daar kun je je hart ophalen aan een leuke zeebaarsvisserij.

Vorige week trokken we erop uit richting kop van Schouwen om daar ondiep tegen de zandbanken op zoek te gaan naar deze geweldige sportvis.

Het is een simpele visserij.  De stek kies je tegen een zandbank waar de stroming langs of overheen loopt, metertje of drie a vijf onder de boot en anker eruit. Wapperlijntjes van ongeveer 1.5 35/00 a 40/00 fluorcarbon, pennelrig met haken 2/0 en een steekzager hierop en dan wachten maar op die enorme dreun op je hengel.

We vingen tijdens de dag door regelmatig wat zeebaars met soms rustige momenten en soms heel hectische momenten met multiple hook-ups. Gewoon genieten dus!

Op de terugweg naar Colijnsplaat probeerden we nog even om een tongetje te verschalken maar hier konden we enkel wat toonhaai, kleine steenbolk en nog wat zeebaarzen vangen.

Toonhaaien blijven alom tegenwoordig in de Oosterscheldemonding....

.....en zijn schitterende sportvissen!

leuke baars op dieper water

Deze visserij loop nog ver door tot in oktober. Doe er je voordeel mee. De gewone bodemvisserij ligt momenteel toch nog even stil, geen schar, wijting, bot noch andere zijn er momenteel in voldoende mate. Succes!
Heb je vragen over deze visserij, dan horen we dit graag. In ons boek de Voordelta wordt deze visserij ook volledig uit de doeken gedaan. Hieronder nog een link naar een kort filmpje met wat sfeerbeelden.

https://www.facebook.com/wim.bresseleers/videos/2553456368030580/

Grtz
Wim en Nico
Terug op weg naar een volgend avontuur

Volgers