Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

dinsdag 20 november 2018

Schar, wijting en mist.

Beste Collegavissers,

Vangstbericht van vrijdag 16-11-2018,

Een zwakke "zuid-oostenwind" en slechte weersvoorspellingen in het verschiet, tijd voor een snipperdag.

De wijting en schar is in de voordelta en ondertussen ook in de Oosterschelde gesignaleerd en we besloten ons geluk nog eens te beproeven. Spijtig was er veel hardnekkige mist waar het zonnetje niet tegenop kon.


onze ankerplek

We ankerden op 20 meter diepte tegen de "Schaar van Colijnsplaat", hier liggen de SVC boeien en aan de rode kant vind je dieptes van ca. 20 m. Hier kan je ankeren buiten de vaargeul en heb je een mooie stroming tegen het talud. 

Roleca

mooie schar van 30 cm


We gebruikten rode en gele kunststof afhouders met haakje 6 tot 4 en beaasden met zeepieren. Door de alom aanwezige wijtingen heb je wat meer aas nodig omdat die vreetmachines de pieren zo van de haak afpikken. De wijting was aan de kleine kant en de meeste moesten gewoon terug naar afzender, de scharren waren hier en daar van het formaat 23 cm + en die namen we mee.



kleine vreters


Eén scholletje tussen de vele wijtingetjes en scharretjes was een verrassing. We zagen ook een school van een 4-tal bruinvissen voorbij komen, mooie beestjes.

in de verte "De Rover" in de mist

scholletje


maatse wijting 27 cm



Op het einde van de dag nog even problemen gehad met een verstopte benzineleiding, maar uiteindelijk toch kunnen starten op een reservetank en rustig kunnen binnen varen. Dat was even een stress-momentje maar is gelukkig goed afgelopen.

Gelukkig hebben we marifoon aan boord en hadden we zo contact op kanaal 13 met enkele collega-vissersboten. Die bleven stand-buy en hadden ons zeker verder geholpen indien nodig. Dat was een geweldige zekerheid en gaf een goed gevoel. Deze heren en in het bijzonder Rob van "Rover-seafishing" en Roland van de "Roleca" wil ik hierbij nog eens bedanken voor de aangeboden steun en hulp. Onze excuses voor de ongemakken.

Bedankt voor de fijne dag, bedankt Steven voor het aangename gezelschap en tot snel.

groeten

Wim






Volgers