Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

maandag 8 oktober 2018

Taai dagje op zoek naar zeebaars

Hey allemaal

Manmanman, wat een nazomertje zeg. Zaterdag was het echt zalig toeven op t water. Vanaf 1 oktober is het als hengelsporters weer toegestaan om één zeebaars/man aan te landen. Hoog tijd dus om een zeebaarssessie te houden.
Alle trukken uit de kast....
....maar niks mocht baten.
Samen met Maxim hebben we de hele dag verschillende visserijen toegepast. We begonnen met wat driften rond de noordelijke pijlers van de zeelandbrug. Maxim met kunstaas en ik met een wapperlijn beaasd met een zager. Dat viel al niet mee, want we kregen geen enkele aanbeet, zelfs niet tijdens het ankervissen!


Dan zijn we naar de Oosterscheldekering getrokken en hebben daar op anker aan de gele boeien dam07 en dam01 uiteindelijk tussen de talrijk aanwezige steenbolkjes en wijtingen welgeteld één dikke zeebaars kunnen vangen. 

Zomers tafereel, en dat in oktober!

Op de terugweg hebben we nog wat gedrift over de oesterputten, waar wel veel activiteit was, maar ook hier konden we geen aanbeet verzilveren.


Kevin.




Volgers