Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 25 maart 2018

Slimme jongens die gullen!!

Hey allemaal

Vandaag heb ik een heel afgaand tij gevist samen met Maxime.


We gingen op zoek naar gulletjes op de Oosterschelde. We hadden in elk geval perfect aas, geleverd door Leo Bolier: mega grote zwarte pieren voor de gul, tappen en gezouten pieren om af te tippen.


Ik viste met verzwaarde lijnen, de ene met stalen afhouders en de andere met gele plastiek afhouders. In de loop van de dag schakelde ik nog over naar een weegschaal met hierboven een stalen afhouder.
De eerste stek was boven een diepte van 24 meter, een steil talud. Ik viste aan de ondiepe kant tegen het talud en ving hier direct enkele gulletjes, het was wel klein spul en bij Maxime bleef de beet uit.


Hij viste één hengel met een wapperlijn en drijvertjes erop, en aan de andere had hij een jojo systeem waar hij later op een andere stek twee mooie gullen op ving.Ik had ook nog een derde hengeltje bij, licht spul met een reeltje erop om wat met kunstaas te spelen. Hierop ving ik één gulletje met een wit kunstaasje. Daar moet toch nog wat mee geëxperimenteerd worden, hier moet echt wel meer mee te halen zijn op de Oosterschelde.


We deden in het totaal vier stekken aan en op de laatste zaten toch wat mooiere vissen. Maxim verspeelde er twee hele dikke, telkens kwam er een gerafelde wapperlijn boven, zonder vis. Echt jammer, die vissen zwemmen zich zo snel vast tussen de stenen en dan maak je geen schijn van kans. Slimme jongens die gullen!!
Uiteindelijk konden we met enkele gullen naar de haven terugvaren. Het was een leuke dag, superweertje en topgezelschap.
Volgende keer hopelijk een eerste keer naar buiten op zoek naar dikke voorjaarsbot!

Groeten Kevin

Volgers