Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

donderdag 28 september 2017

Leuke baarsjes op de Oosterschelde ...

Vangstbericht van zondag 24-09-2017

Beste Vissers,

Op zondag 24-09 te gast op "De Zeehond" om een zeebaarssessie te vissen met licht materiaal. Het was schitterend weer en het was weer eens een tijdje geleden dat we samen op de Oosterschelde gevist hadden. De bedoeling was om de randen van de Oosterschelde af te schuimen aan stroomnaden rond onderwaterobstakels zoals platen, oesters of staketsels. En die vind je overal aan de randen van de Oosterschelde.


Kevin heeft er zin in

We gebruikten een lichte dobbermontage met een stuitje om de diepte van de dobber in te stellen en ook lichte wapperlijnen met lichte loodjes en breeklijntjes om tussen de oesterbanken op baars te vissen. Als aas hadden we 1,5 kg mooie zagertjes besteld.


enkele stekken waar je kan proberen, voorzichtig voor de ondieptes


 

We vingen enkele steenbolkjes, een gulletje, enkele mooie krabben en een baars of 4 van ca. 40 cm. Alles werd weer mooi teruggezet en we hadden een geweldig leuke dag samen. Bedankt Kevin, hopelijk nog eens op pad samen ...

gulletje tussen de stenen uit gepeuterd


baarsje op de wapperlijn

mooie baars tussen de oesterschelpen geplukt

baars op de wapper
mooi zicht

zelfgerookte zalm

steenbolk op de wapper

platen komen droog bij laag tij

Veel visplezier en succes bij het baarzen ...
groeten
 
Wim

Volgers