Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

maandag 29 mei 2017

Mei, overzicht van de laatste vissessies ...

Beste hengelsporters,

Hier een overzicht van de drie laatste hengeltrips van de laatste weken. Door gebrek aan tijd helaas nog geen nieuws kunnen publiceren.



1) Naar de wijtingstek met Jef op 10-05-2017

Een korte vissessie op de Spijkerplaat, in een geul geankerd op ca. 8 m diepte en vooral op Wijting gevist, het laatste uurtje van het opkomende tij enkele mooie grote wijtingen kunnen vangen. Enkele scharren en een baarsje als bijvangst.

Jef de sluiswachter

geul van de Spijkerplaat

Een mooi baarsje als bijvangst

Jef met een mooie Wijting

In de sluis onder toezicht van Hank de lachende schipper van "WIESJE"


2) Wrakkentocht met Steven op 25-05-2017

Door het mooie weer de motor en de batterijen nog eens flink laten werken door enkele wrakjes in de Westerscheldemonding, de zuidelijke Steenbank en voorbij de Middelbank te bezoeken.

In totaal een kleine 100 km afgevaren op zoek naar blauwe makreel ... Het eerste wrakje gaf al wat verschillende vissoorten maar nog geen blauwe makreel, het volgende gaf zeer weinig en na het derde eindelijk prijs. Ze zaten weer op het wrak "de Vecht" op 40 km varen.

Alles bij elkaar vingen we 8 soorten vis:
- Rode Poon
- Blauwe Makreel
- Horsmakreel
- Pieterman
- Gul
- Wijting
- Steenbolk
- Pollak

Een superdag, en voor mij de eerste "rode poon" ...
Deze visserij wordt ook uitvoerig beschreven in ons boek de "Voordelta" in hoofstuk "Gebied 10".


diverse kleuren makreellijnen (pluimen)

een pollakje gevangen door Steven

rode poon


kleine Pieterman, opgepast voor de zwarte stekel

mijn eerste rode poon


dikke hors

3) Vissessie vanuit Cadzand:

Met Kevin en op verzoek van enkele goede vrienden vanuit Cadzand op korte vissessie geweest om het materiaal te testen en eens lekker uit te waaien.
Enkele stekken in de buurt van de haven gedaan en enkele wijtingen en scharren kunnen vangen, de tong wou echter niet lukken. De dag daarvoor was er ééntje van 37 cm aan boord maar deze dag ... helaas pindakaas. Hoe is het gesteld met de tong?

eerste stek het "Wiel"

ondiepe stekken voor tong

het zicht op de haven


Iedereen "super" bedankt voor de leuke dagen, nog veel visplezier en tot volgende keer.

groeten

Wim

Volgers