Over ons

De Kleine Bootvisser VZW is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en op het zoete water. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je lid wordt ontvang je een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Schrijf je zeker ook in voor onze periodieke nieuwsbrief waarin we je informeren over onze komende activiteiten. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

vrijdag 17 februari 2017

Helaas Pindakaas ...


Vangstbericht van 16-02-2017

Op donderdag 16-02 nog eens op jacht geweest in de monding van de Westerschelde.
Gewapend met twee kilo pieren en diepvriestappen hoopten we stiekem op een gul. Dat draaide anders uit want die kwam niet boven. Veel kleine wijting en enkele scharren konden we wel vangen. De wijting is momenteel aan de kleine kant en de schar is nu veel minder geworden.

Als eerste stek nog eens aan het Epirus wrak geankerd maar hier buiten enkele wijtingen en scharren geen gul, helaas pindakaas. Nochtans wel goed beaasd met pieren, grote haak en stalen afhouders.


schar op een 3/0 haak

drukke vaarroute

wrakboei


Tijdens het keren van het tij naar de Spijkerplaat gegaan om weer eens wat anders te doen en hopen op een gulletje. Hier vooral kleine wijting en enkele maatse scharren. Opvallend was dat er een wijting (33 cm, grootste van de dag) bijtsporen vertoonde. Misschien toch een gul?

naast de rode SS6 boei

goed beaasd voor de gul, haak 3/0

vrolijke visser

tripletje kleine wijting
Dat heb je met die kleine haken haha


wijting van 33 cm
gegrepen door een gul?


Het was echter wel een mooie dag met in de namiddag aantrekkende wind 4/5 Bft, gelukkig wind en stroom mee maar een beetje hobbelig.

Bedankt Steven voor de fijne visdag en tot snel.
Morgen staan we in Ouddorp op de grote tweedehandsmarkt van "De Deltavissers".
Hopelijk zien we elkaar daar?
Tot morgen.
Gr
Wim

Volgers