Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

woensdag 8 februari 2017

De kop is eraf

Hey allemaal

Zaterdag heb ik de eerste trip van dit jaar gewaagd op de Oosterschelde. Samen met Luc vatte ik het plan op om op twee paarden te wedden; eerst op de schar en als er nog wat tijd over was, zouden we het proberen op een gulletje in dieper water.
De eerste stek lag op 32 meter diepte en hier kwamen er redelijk wat scharren boven. Wel allemaal op zwaar versierde onderlijnen, Deense stijl, witte parels, lepeltje en kort afhoudertje van het merk Fladen. Op aanraden van Robby heb ik deze een keer geprobeerd en op deze stek bleken deze onderlijntjes een topvanger, merci Robby!

De gele afhouders van Luc bleven op een enkele schar en meun visloos.



Toen de stroming eruit ging besliste ik om op 46 meter diepte te ankeren, rond doodtij is op die diepte best wel te vissen en hier kun je alles verwachten. In het begin kregen we hier keiharde aanbeten, maar hangen, ho maar.

Tijdens de kentering heb je dit wel meer omdat de vis het aas dan van alle kanten aanvalt en zo minder gehaakt worden dan. Door de grootte van je aas dan aan te passen (kleiner), kun je ze soms dan toch haken. Het konden ook gullen zijn, die de felle aanbeten veroorzaakten, maar dat zou wel duidelijk worden als de stroming door zet. Uiteindelijk toen de stroming effectief toenam, kwamen er weer scharren uit, dikke dertigers en nu bleken de gele afhouders van Luc wel een goede vanger.


Mijn onderlijntjes waren hun vangkracht blijkbaar verloren. Zo zie je maar dat je door van onderlijn te wisselen, je soms een heel verschil in vangsten kan krijgen. We konden uiteindelijk met een leuke portie scharren terug naar de haven.

Verder kwamen er twee meuntjes uit en een mooie noordzeekrab. Voor februari is dit zeker geen slechte dag, alleen de gul schitterde wéér door afwezigheid. In elk geval is het jaar goed ingezet!

Kevin.


Volgers