Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 1 november 2015

Ouderwetse Oosterscheldevisserij....

Hey allemaal




Vandaag samen met George en onze zonen, Ryan en Jazz vanuit Colijnsplaat gaan vissen. Het weer was perfect om buitengaats te vissen, maar aangezien de berichten van de Oosterschelde zo goed zijn, hebben we gekozen voor een stek aan de binnenzijde.


Rond half negen ons aas (grote zwarte en kleine gezouten pieren), dat geleverd werd door Leo Bolier (topaas maat), samen met het materiaal ingeladen zodat we rond half tien op de stek konden ankeren. We ankerden voor het strand van de Roompot op ca. 40 meter diepte.


Enerzijds wilden we schar en wijting vangen, maar anderzijds bleven we hopen op een Oosterscheldegul. Op deze stek lukte het eerder dit jaar bijzonder goed.



We kozen daarom voor 3 onderlijnsystemen; een combi-onderlijn met twee verzwaarde afhouders en onderaan een wapperlijn, gele plastiek afhouders en het bekende weegschaaltje. Later op de dag bleek de wapperlijn en de weegschaal de betere keuze.






Aan de onderste haak werden steeds drie dikke zwarte pieren gezet voor de gul. Gul lukte niet, maar de scharren op deze haak waren opmerkelijk groter, dan aan de andere haken.


Uiteindelijk konden we 39 grote scharren, 4 kleine wijtingen en, oh ja George, één steenbolkje vangen (hihi).



Een perfecte dag, goede visserij, leuke sfeer en topweer. De kids mochten als afsluiter naar de haven terugvaren!

Kevin.

Volgers