Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

zondag 25 oktober 2015

De eerste keer vanuit Breskens

Vangstbericht van zaterdag 24-10-2015

die drukke Westerschelde


Voor de eerste keer vanuit de nieuwe haven te Breskens vertrokken voor een korte vistrip. Ondanks de bewolking toch een leuke vissessie gepland met Roland op de Westerschelde.



lachende visser met zeebanket





Landwind uit het zuidoosten 3 Bft, alles kon en zeker onder de kant dicht bij de haven. Weinig tijd dus best niet te ver varen. We ankerden dan ook na een korte trip in de buurt van de ARV 1 op 12 m. 

Het afgaande tij bracht mooie scharren van ca. 30 cm en enkele mooie wijtingen op. Lekker gevist en het zonnetje probeerde door de wolken te breken. 


de grootste wijting was voor Roland 33,5 cm
de grootse
zonnetje ja of nee

Als aas gebruikten we oude gezouten pieren en tappen uit de diepvries. Perfect aas voor schar en wijting.

Bedankt Roland voor de fijne vis-namiddag en tot volgende keer.

Groeten


Wim

Volgers