Over ons

De Kleine Bootvisser is bezeten van alles wat met boten, de zee en vissen te maken heeft. Met dit blog willen we andere vissers, beginnend en ervaren, informeren over de visserij en de visserij in het algemeen promoten. Wij vissen op de Oosterschelde, de Grevelingen, de Westerschelde, de Noordzee en in het buitenland. Wij willen beginnende vissers en leden helpen en gidsen tijdens het uitoefenen van hun hobby en geven zoveel mogelijk informatie. Samen schrijven we ook boeken en artikels over de visserij. Verdere info kun je vinden op ons blog. Veel leesplezier. Als je dat wenst, ontvang je na bestelling een boek en/of stekkenkaart naar keuze. Heb je vragen over hengelsport geef ons een berichtje op "dekleinebootvisser@gmail.com" voor meer info.

maandag 21 september 2015

Over Wielingen, Nolleplaten, Sluissche hompels en franse wrakken


Beste hengelaars,

Onder het motto “The Westerschelde starts here” hebben we verleden zondag 20 september de Westerschelde voor de derde keer met het “Wiesje” verkend. Samen met “zeebonkige” schipper Hank deden we vier stekken aan in de monding van de Westerschelde. Wat een dag! Een gevarieerde leuke visserij vol verrassingen waren ons deel.



We hadden buiten onze “die hards” Roland, Fons en Leo weer heel wat nieuwe en bekende vissers aan boord, wat een viskanonnen zeg.

Peter Dohmen (hoofdredacteur van het bekende tijdschrift “Zeehengelsport”) maakte samen met Koen De Bièvre (redactie en bestuur van bootvisvereniging Zuid-West Nederland) hun debuut, en wat voor één.

























Ook Arnout, Paul en Martijn Dekkers (schrijver van hengelsportverhalen en collega van het blog Dutch Fishing Stuff) waren nieuwe gezichten aan boord. Vrolijke en gedreven vissers die niet aan hun eerste proefstuk toe waren.









We visten op vier plaatsen, diep en ondieper afhankelijk van de stroming vingen we hoofdzakelijk schar en af en toe een wijting. De meeste vissen waren van een mooi formaat en toen de stroming ging liggen en de vangsten terugvielen besloten we op een haaienstek te proberen. Niet ver van een wrakje ankerden we op 14 m diepte in de hoop op een mooie haai. Hier enkele steenbolken, wijtingen en scharren in de buurt van het wrak en één gul op het laatste nippertje verspeeld. Maar daar kwamen we niet voor, “haaien willen we zien”, zei schipper Hank.
En toen gebeurde het, Paul de Weert kreeg een joekel van een haaienbeet en kon na een mooie dril een gladde dame landen van 91 cm. Wat een kick, goed voor een kanjerbadge en misschien voor de prijs van de langste vis. Ze zaten er dus wel.


Paul met een haai van 91 cm
en weer vrij
Even later, u raadt het al, weer een mooie aanbeet bij Martijn. Kromme hengel man! Wat een gesleur … zou die nog langer zijn dan de eerste? Het bleek een vrouwtje van 88,5 cm te zijn, samen met een gul en extra onderlijn een hele klus om op te halen.
Martijn met een gladde van 88,5


Paul met zijn prijs voor de langste vis

de groep

De prijs voor de langste vis ging dus onmiskenbaar naar Paul de Weert, proficiat Paul!

Nog eens bedankt aan kapitein Hank voor de prachtige dag, alle collegavissers voor hun leuk gezelschap en speciaal aan Odette voor de fijne verrassing op het einde van de dag.

hij zag dat het goed was



Groeten van Wim & Nico

Volgers